Velden zijn niet correct ingevuld

Gazon onderhouden in het voorjaar

Het voorjaar ligt weer in het verschiet en dat betekent dat het gazon weer onderhouden moet worden. Onze volgende tips en trucs helpen u bij het realiseren van een gezond, maar vooral groen gazon.

Gazon verticuteren

Het verticuteren van het gazon mag niet ontbreken op uw lijstje om het gazon klaar te maken voor de zomer. Tijdens de winterperiode heeft zich een viltlaag over het gazon gevormd wat bestaat uit mos en ander plantaardig afval. Deze viltlaag is een belemmering om het gras te laten ademen en groeien. Daarom is het noodzakelijk om het gras te verticuteren om zo de viltlaag te verwijderen.

Wij hebben de juiste verticuteermachines om het gazon helemaal zomerklaar te maken. Onze machines beschikken over de juiste instelling om het gazon optimaal te verticuteren. De machines zorgen voor de verwijdering van de viltlaag en voorkomen het stuktrekken van de grasmat.

Gazon bemesten

De maanden maart en april zijn de perfecte maanden om het gazon te bemesten. De temperatuur begint weer te stijgen en daardoor begint het gras weer te groeien. Tijdens het maaien van uw gazon verdwijnen belangrijke voedingsmiddelen uit het gras. Doordat deze voedingsmiddelen verdwijnen uit het gazon, is het van belang om dit zelf aan te vullen door te bemesten. Wij verdelen de mest optimaal over het hele gazon, waardoor je niet op één plek teveel mest hebt wat schade brengt aan de dichte en groene grasmat.

Meer weten over het onderhoud van een gazon?

Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van gazons adviseren wij u graag over het aanleggen van een nieuw gazon of het onderhoud van uw bestaande gazon. Samen bespreken we wat uw wensen zijn en welke situatie het best past.

Voor het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met 0528 - 241 986 of stel direct uw vraag online.Naar overzicht