Velden zijn niet correct ingevuld

Onderhoud van bossen

Een gezond bos bestaat uit verschillende soorten bomen, struiken en planten. Voor een gevarieerd bos met afwisseling en natuurwaarde past de gemeente of provincie vaak een bosbeheerplan toe. In dit onderhoudsplan staan alle werkzaamheden die worden uitgevoerd om het bos gezond te houden. Groenvoorzieningsbedrijf Hilko Bakker verzorgt in opdracht van de gemeente werkzaamheden aan bomen en bossen.  

Wat komt er kijken bij het onderhouden van een bos?

Onderhoudswerkzaamheden aan bossen bestaan uit controles en technische ingrepen. Voordat de werkzaamheden van start gaan wordt er eerst goed gekeken naar de flora en fauna. Dit gebeurt om te voorkomen dat vogels of andere dieren worden verstoord of dat er bijzondere planten worden beschadigd. De bomen worden geïnspecteerd op stamscheuren, stamschot, takbreuk, slechte aanhechting van takken op de stam (ook wel plakoksels), rotting en zwammen.

Dunning van bossen

Om de groeiomstandigheden van het bos optimaal te houden moeten er vaak bomen worden verwijderd. De bomen die overblijven krijgen zo de ruimte om goed te ontwikkelen. Open ruimten in het bos zijn belangrijk voor boomverjonging. Omdat op deze plaatsen ook struiken en andere planten kunnen groeien draagt het bij aan een evenwichtig ecosysteem.

Waarom Hilko Bakker Groenvoorziening voor het onderhoud van bossen?

Als officieel European Tree Worker bezit Groenvoorzieningsbedrijf Hilko Bakker de kennis en certificaten om bossen gezond en veilig te houden.

  1. Groenpartner sinds 1996
  2. Compleet eigen machinepark
  3. Eigen personeel
  4. Volledig opgeleid en gecertificeerd

Meer weten over onderhoud van bossen?

Wij snoeien, rooien, vellen en onderhouden bossen in de omgeving Drenthe. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Contactformulier