Velden zijn niet correct ingevuld

Onderhoud van bomen

Bomen bepalen het beeld van de omgeving, maar ook omgekeerd. De omgeving bepaald het eindbeeld van de boom. Wij verzorgen onderhoud aan bomen voor zowel particulieren als gemeenten. Onderhoudswerkzaamheden aan bomen bestaan uit controles en technische ingrepen. Bij de inspectie van de boom kijken we naar stamscheuren, takbreuk, slechte aanhechtingen van takken op de stam (ook wel plakoksels), rottingen en zwamvorming.

Waarom moeten bomen worden gesnoeid?

Bomen in Nederland hebben eigenlijk allemaal een functionele taak. Bomen geven een natuurlijk scheidingslijn aan tussen verschillende gebieden of realiseren een natuurlijke begeleiding langs een weg. Om overmatige groei tegen te gaan en bomen veilig te houden voor de omgeving is het belangrijk om ze tijdig te laten snoeien. Hoge bomen vangen niet alleen veel wind maar ontnemen ook de lichtinval in huizen en tuinen. Om de groei en bloei te bevorderen en om de boom in goede conditie te houden is het belangrijk dat bomen worden onderhouden.

  • Vorm- en begeleidingssnoei van jonge bomen
  • Onderhoudssnoei
  • Onderhoud monumentale knot- en leibomen
  • Onderhoud van fruitbomen
  • Onderhoud van straat- en laanbomen

Waarom Hilko Bakker Groenvoorziening voor het onderhoud van uw bomen?

Afhankelijk van leeftijd en soort vraagt iedere boom om een eigen aanpak. Wij snoeien bomen bomen met een hoogwerker of met behulp van klimtechnieken. Het snoeien van de boom moet op het juiste moment en in de juiste mate gebeuren. Er zijn verschillende methoden die gehanteerd kunnen worden. Doordat wij beschikken over European Tree Worker`s heeft Groenvoorzieningsbedrijf Hilko Bakker de kennis en certificaten om u bomen gezond en veilig te houden.

  1. Groenpartner sinds 1996
  2. Compleet eigen machinepark
  3. Eigen personeel
  4. Volledig opgeleid en gecertificeerd

Meer weten over het onderhouden van bomen?

Voor meer informatie over werkzaamheden aan bomen kunt u contact met ons opnemen. Ook als u twijfelt of uw boom wel  gezond is bekijken wij dit graag voor u.

Contactformulier